© Equbreeding.auction

Veulen "Das Machine" verkocht voor recordbedrag van 360.000 euro in Geel

Het Kempense veilingbedrijf Equbreeding.auction veilde deze week het duurste veulen ooit in België. Het slechts enkele maanden oude veulen werd voor een recordprijs van 360.000 euro naar het buitenland verkocht.

Het veilingbedrijf Equbreeding.auction uit Herentals organiseerde deze week haar eerste live veiling en brak meteen records. Het enkele maanden oude veulen, Das Machine EQ Z, werd voor maar liefst 360.000 euro verkocht naar het buitenland.

BEKIJK - Wat maakt Das Machine zo speciaal?

Videospeler inladen...

Het vorige veilingrecord voor een veulen lag op 167.500 euro. Belgische paarden liggen traditioneel goed in de markt. In totaal werd er voor meer dan 2 miljoen aan Belgische raspaarden en -veulens verkocht aan binnen- en buitenland. 

“We zijn enorm blij dat we meteen met een eerste editie de Belgische fokkerij en haar kwaliteit  internationaal op de kaart hebben kunnen zetten”, zegt Matthias Claeys van Equbreeding.auction. “We hebben hoog spel gespeeld met een kwalitatieve selectie van jonge paarden, embryo's en veulens. Gelukkig werd de kwaliteit door de verschillende investeerders gesmaakt.”

Afstammingsgewijs is dit een heel uniek veulen

Bram van Hulle, veilingbedrijf Equbreeding.auction

"Het veulen dat nu geveild werd, is afkomstig van een Oost-Vlaamse fokker. Het gaat om de volle broer van een hengst, Emerald, die op olympisch niveau sprong. Dit veulen is de enige levende volle broer. Afstammingsgewijs is dit een heel uniek veulen", vult zijn collega Bram van Hulle aan.

Eerste hybride veiling

Het is het tweede jaar dat het jonge bedrijf een veiling organiseert voor paarden.'Vorig jaar hadden we al een online veiling georganiseerd en werd het duurste embryo verkocht voor 76.000 euro", zegt van Hulle. "Dit is de eerste hybride veiling. Dat wil zeggen dat dat zowel online gebeurt, als in de zaal, in de Stal De Eyckenhoeve in Geel. Er waren zo'n 350 gasten aanwezig. Het winnende bod kwam ook van in de zaal, door een Amerikaanse koper."

Meest gelezen