© Karen Vanschoren

© Karen Vanschoren

© Karen Vanschoren

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Podiumplaatsen voor Palfit Paal op C-niveau toestelturnen meisjes

Afgelopen weekend, 18 en 19 maart, trokken de meisjes toestelturnen C-niveau van Palfit Paal naar Neerpelt voor hun laatste provinciale voorronde. Deze voorronde was voor deze meisjes eveneens het Limburgs Kampioenschap, dus een strijd om het podium.

Karen Vanschoren

Als eerste kwamen de gymnasten in de categorie C11 in actie. Zij stonden zaterdagochtend al vroeg in de turnzaal om hun wedstrijd te starten. Een mooie brugoefening als opener van deze wedstrijd, een mooie balkoefening aansluitend hierop en dan een schitterende vloeroefening en een mooie sprong als laatste. Ze mochten dan ook heel tevreden zijn met het resultaat, namelijk een knappe 2e plaats voor Flore Vanherle en een 3e plaats voor Fran Reynders in het Limburgs klassement. In het open klassement konden zij terugblikken op een 13e en 14e plaats op 79 deelnemende gymnasten!

Later op de dag was het de beurt aan de meisjes in de categorie C16, waarbij voor Palfit Lauren Vanceer en Kyara Schepers in actie kwamen. Zij gingen van start met een schitterende vloeroefening, gevolgd door een mooie sprong, een knappe brugoefening en een mooie balkoefening. Ook zij waren zeker trots op hun harde werken en gingen naar huis met een 4e en 5e plaats voor Limburg! Ook in het open klassement konden zij terugblikken op een mooie 16e en 19e plaats.

Zondag was het dan nog de beurt aan de gymnasten in de categorie C13. Een mooie start aan balk, een nog betere oefening aan vloer, een heel mooie sprong en een heel knappe brugoefening om de wedstrijd af te sluiten. Isana Schepers en Gite Lucas mochten dan ook tevreden naar huis met een 4e en 7e plaats in het Limburgs klassement! In het open klassement eveneens een knappe ranking, namelijk een 13e en 23e plaats op 53 gymnasten.

Met het afsluiten van deze wedstrijd kwamen we eveneens te weten dat Fran Reynders, Flore Vanherle, Isana Schepers en Gite Lucas zich geplaatst hebben voor deelname aan het Vlaams Kampioenschap!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer