ANP
Volledig scherm
© ANP

Tractoren van boze boeren in beslag genomen in Den Haag: “Dat kunnen we niet gebruiken op Prinsjesdag”

UpdateEen groep van zo’n veertig landbouwers was vanochtend onderweg naar Den Haag om te protesteren tegen de Nederlandse stikstofwet. De boeren negeerden zo een noodbevel dat vorige nacht was ingesteld door het gemeentebestuur. Vier tractoren zijn vlak voor het centrum in beslag genomen.

  1. Slangen op maandag. Nederland, België en Duitsland vormen het Europese erepodium wat stikstofuitstoot betreft
    PREMIUM

    Slangen op maandag. Nederland, België en Duitsland vormen het Europese erepodium wat stikstof­uit­stoot betreft

    “Plattelanders, het is tijd voor grote acties!” Het boerenprotest in Vlaanderen is voorlopig klein bier in vergelijking met Nederland. Daar wordt het protest steeds grimmiger. Vandaag willen organisaties zoals ‘Boeren in Opstand’ er Schiphol en andere luchthavens blokkeren. Geen beter pestmateriaal voor actievoerders dan de reiziger. Ook de haven van Rotterdam en voedingsdistributiecentra staan op het lijstje. Dat wordt een warme Nederlandse zomer, want de onzekerheid onder landbouwers is er zowaar groter dan hier.
  2. Nederlandse boerenzoon (16) reed “van de schrik door” na schot van politieagent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag

    Nederland­se boerenzoon (16) reed “van de schrik door” na schot van politie­agent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag

    De 16-jarige Nederlander Jouke reed dinsdag “van de schrik door” toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen (in het noorden van Nederland) door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. “We laten het hier absoluut niet bij.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.