Nicolas Maeterlinck

Meer mensen willen zonnepanelen huren door hoge energieprijzen: "Dubbel zoveel klanten", zegt bedrijf uit Tessenderlo

Door de hoge energieprijzen willen meer mensen zonnepanelen huren. Futech, een bedrijf uit Tessenderlo kan de aanvragen amper bijhouden. Ze spreken zelfs over een verdubbeling van het aantal klanten. 

"Sinds augustus hebben we dubbel zoveel klanten", zegt Thomas Voets van Futech, een bedrijf uit Tessenderlo dat zonnepanelen verhuurt. "In de wintermaanden van dit jaar begon de vraag naar huurbare zonnepanelen al te stijgen, maar in augustus was er geen houden meer aan. We hebben nu dubbel zoveel klanten als in dezelfde periode vorig jaar. Het is duidelijk dat de hoge energieprijzen de mensen hebben getriggerd om na te denken over verhuurbare zonnepanelen."

Meer zekerheid

Volgens Voets is het huren van zonnepanelen goedkoper, omdat er een vaste stroomprijs wordt vastgelegd voor de komende 20 jaar dat de zonnepanelen op je dak liggen. "De klanten die zonnepanelen willen huren doen dit vooral om meer zekerheid te hebben over hun energiekosten", gaat Voets verder. "De huurprijs is afhankelijk van de installatie en het aantal panelen dat je huurt, maar een gemiddeld gezin betaalt ongeveer 75 à 100 euro per maand om ze te huren."

Meest gelezen