©  Chris Bosseloo

Vijftiger opgepakt na mogelijke ontvoeringspoging in Neder-over-Heembeek

In de Brusselse deelgemeente Neder-over-Heembeek is maandagvoormiddag een 55-jarige man opgepakt die geprobeerd zou hebben een achtjarige jongen te ontvoeren. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het was een buschauffeur van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB die de politie verwittigde.

Bron: BELGA

De feiten vonden maandagvoormiddag omstreeks 08.00 uur plaats aan een bushalte in Neder-over-Heembeek. Een achtjarige jongen stapte er uit een bus van de MIVB en stapte meteen op een andere. Hij sprak de buschauffeur aan en meldde dat een oudere man hem had aangesproken en gezegd had dat hij hem moest volgen. De buschauffeur sloot daarop meteen de deuren van de bus, zodat de oudere man niet kon opstappen, en verwittigde de politie.

“We kunnen bevestigen dat een buschauffeur van de MIVB de politiediensten heeft gebeld op vraag van een minderjarige die stelde dat hij gevolgd werd door een andere passagier”, zegt Brussels parketwoordvoerster Willemien Baert. “De politie is snel ter plaatse kunnen komen en heeft de verdachte kunnen arresteren. Hij werd gisteren verhoord en werd vandaag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die zal oordelen over zijn eventuele verdere aanhouding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer