©  ISOPIX

Atlético Madrid veroordeelt racistische gezangen aan adres Real-aanvaller Vinicius Junior

Atlético Madrid heeft dinsdagavond de racistische gezangen van enkele van zijn supporters aan het adres van Real Madrid-speler Vinicius veroordeeld. Eerder kreeg de club kritiek van de Spaanse premier Pedro Sánchez omdat ze geen afstand deed van de spreekkoren in de stadsderby van afgelopen zondag.

Bron: BELGA

In aanloop naar de wedstrijd, met 1-2 gewonnen door Real, werd een filmpje gepubliceerd door de radiozender Cope. Daarin zijn honderden fans van Los Colchoneros te horen die “Vinicius, je bent een aap, je bent een aap” zingen. Ook tijdens de wedstrijd waren er racistische gezangen. Er werden tevens voorwerpen, waaronder aanstekers, gegooid naar de Braziliaanse winger en zijn landgenoot Rodrygo toen ze een doelpunt vierden.  

“Atlético Madrid veroordeelt met klem de ontoelaatbare gezangen die een minderheid van de fans voorafgaand aan de derby buiten het stadion liet horen”, reageert Atlético Madrid. “Onze club staat erom bekend een open en inclusieve ruimte te zijn voor fans van verschillende nationaliteiten, culturen, rassen en sociale klassen. Een enkeling kan het imago van duizenden en duizenden Atlético-fans die hun team met passie en respect voor hun tegenstanders steunen, niet bezoedelen. Wij zullen niet toestaan dat iemand zich achter onze kleuren verschuilt om racistische of xenofobe beledigingen te uiten.”

De club zal “maximale medewerking” verlenen aan de autoriteiten bij het onderzoek naar de gebeurtenissen. Socio’s die zich misdragen hebben en geïdentificeerd worden, zijn niet langer welkom bij Atlético Madrid, zo klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer