De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Doel. © ANP / EPA

Energie blijft splijtzwam binnen Vivaldi: sluiting Doel 1 en 2 bevestigd zónder steun van MR

PolitiekDe Kamercommissie Energie keurde gisteren een herstelwet goed die de sluiting van kernreactoren Doel 1 en Doel 2 in 2025 bevestigt. Drie dagen voor de sluiting van Doel 3 laaide het debat over een mogelijke verlenging van de kernuitstap toch weer op. MR-Kamerlid Marie Christine Marghem stemde uiteindelijk niet mee.

54 reacties

  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp is; waarom hadden de politieke verantwoordelijken en de ingenieurs van die centrales niet tijdig voor nieuwe gezorgd, alles evolueert, er worden ,nu in Frankrijk kleinere centrales gebouwd.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    aan Yves Gysel, tijdens vorige legislatuur waren alle partijen (ook de groenen) het eens om de beslissing te nemen in het "Overlegcomité". Maar Vivaldi heeft mbt de kerncentrales het comité nooit samengeroepen omdat Decroo in ruil voor het Eerste Ministerschap de sluiting reeds toegezegd heeft aan de groenen
  • Yves Gysel

    2 jaar geleden
    Waarom geen referendums organiseren over zulke belangrijke zaken? Gewone burger beslist. Dat zou pas echte democratie zijn.
  • Luc Vandeplas

    2 jaar geleden
    Als er over zo'n belangrijk onderwerp geen unaniem akkoord is binnen een Federale Regering, wat zijn ze dan in Godsnaam bezig? Hoe kan het dat Vivaldi nog kan blijven bestaan?
  • Peter Vergauwen

    2 jaar geleden
    Ongelofelijk, wat de groenen doen. Iedereen zal massaal hout en kolen binnenslaan en daarmee verwarmen. Elektriciteit op gas , man man , ongelovelijk dat die nog een optie is . Kiezers zijn jullie gezever beu. Wacht maar af.
  1. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    41

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk