© ATV

Tramreiziger met vervalst ticket deelt elleboogstoot uit aan controleur van De Lijn

Antwerpen -

Een controleur van De Lijn is dinsdagavond naar het ziekenhuis gemoeten na een schermutseling in premetrostation Diamant. Een reiziger met een vervalst ticket stelde zich agressief op tijdens een controle en deelde daarbij een elleboogstoot uit. De man werd opgepakt.

jtp, sare

Het incident speelde zich dinsdagavond rond 23 uur af. “In het premetrostation Diamant voerden twee medewerkers van De Lijn controles uit op de vervoersbewijzen van tramreizigers. Een man bleek bij die controle een vervalst rijbewijs te hebben en stelde zich fysiek agressief op”, zegt woordvoerder Marco Demerling van De Lijn.

De man probeerde weg te lopen, maar werd door de controleurs tegengehouden. Op dat moment deelde de man een elleboogstoot uit in het gezicht van een van hen. De Antwerpse politie kwam ter plaatse en kon de 25-jarige man oppakken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. Ook de tweede controleur raakte lichtgewond aan de knie, maar beiden kunnen woensdag opnieuw het werk hervatten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV