Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan © AP

Turkije blijft zweren bij renteverlagingen, Turkse lira gaat steeds dieper het dal in

De Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief voor de tweede maand op rij verlaagd. Er gaat opnieuw een procentpunt af, tot 12 procent. Na de beslissing dook de Turkse munt, de lira, tot het laagste niveau ooit ten opzichte van de dollar: 18,38 lira per dollar. De inflatie piekt intussen op het hoogste niveau sinds 1998.

5 reacties

  • Luc Verbeek

    2 jaar geleden
    Gewoon Poetin nadoen en altijd het tegengestelde zeggen . Erdogan is primusleerling ondr tirannen . De Turkse bevolking interesseert hem niet . Oppositie al lang gemuilkorfd en de schrik zit er goed in . Arme gewone brave Turken . Veel moed !
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Hij is op de goede weg, maar nog niet ver genoeg. Het helpt enkel als de rente negatief wordt. Dat is eigenlijk al het geval als ze onder de inflatie zit. Geld krijgen om het uit te geven. Dan voel je de inflatie niet zo. Zo doen wij het toch al een tiental jaar in Europa. Alleen komt dat geld niet bij de burger. Maar bij de bedrijven en de overheid.
  • Vos Francis

    2 jaar geleden
    Dictatuur zonder verstand.
  • Karel Michiel

    2 jaar geleden
    En toch overleven ze het!!
  • Rogé Brouwers

    2 jaar geleden
    dien dictator zijn fortuin zal wel in iets anders steken ipv die turkse lira.Een dezer staat er een vlietuig klaar en hij is weg .