Zware uitslaande brand aan Centraal Station is onder controle, omgeving blijft afgesloten

De uitslaande brand, die vrijdagochtend is ontstaan in de Vestingstraat, in de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen, is onder controle. Dat meldt de brandweer, die nog wel enkele ‘hotspots’ in de gaten houdt. Er vindt ook een sweeping in het gebouw plaats om mogelijke nieuw brandhaarden te detecteren.

Bron: BELGA

Brandweer Zone Antwerpen, de Antwerpse politie en de hulpdiensten rukten vrijdagochtend massaal uit naar de Vestingstraat. “We hebben vanochtend om 5.44 uur een oproep gekregen dat er een uitslaande brand was in een ingesloten pand dat achter verschillende woningen ligt. De oproep kwam binnen als dakbrand, maar escaleerde snel naar een volledige woningbrand”, aldus Marie De Clercq, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen.

Het blussen van het vuur verliep moeizaam omdat het pand volledig ingesloten is door andere bebouwing. De Pelikaanstraat en de Vestingstraat werden volledig afgesloten voor alle verkeer, de Diamantwijk is moeilijk bereikbaar. Ook de in- en uitgangen aan het Centraal Station zijn afgesloten in de Pelikaanstraat.

De brandweer blijft ondertussen ter plaatse tot de rook weg is. “Het was een complexe brand om te blussen, daarom dat er ook veel middelen zijn gevraagd. We zijn hier met verschillende ploegen aanwezig om de afhandeling van het incident zo goed mogelijk te laten verlopen”, aldus de woordvoerdster.

Er werd ook een BE-Alert verstuurd. “Vermijd de omgeving. Sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit”. Ook het Antwerp World Diamond Center roept alle werknemers vrijdag op om tot nader bericht niet naar kantoor te komen.

(sodb, jtp)

 ©  BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen