Deze schattige nieuwe beestjes kan je binnenkort spotten in Pairi Daiza

© Pairi Daiza

Een nieuwe familie orang-oetans wordt begin april verwacht in Pairi Daiza. Bij de opening op zaterdag 1 april zal je ook andere nieuwe beestjes kunnen bewonderen, waaronder Tasmaanse duivels en een Aziatische zwarte beer.

evg

Twee vrouwtjes, een mannetje en een uiterst schattig kleintje zullen hun intrek nemen in de Temple des Fleurs, een speciaal voor de orang-oetans opgetrokken witmarmeren Jaïn-tempel.

© rr

© rr

© rr

© rr

Eerste Tasmaanse duivels in België

Deze winter heeft Pairi Daiza ook het grote genoegen gehad om de eerste Tasmaanse duivels in België te mogen verwelkomen. Cradle en Cradoc, de twee schattige vleeseters, stoppen hun sterke karakter niet onder stoelen of banken. Een ontmoeting met de echte duivels kan vanaf de opening in het splinternieuwe verblijf in Mura Mura.

© rr

Wat je van beren leren kan

De Aziatische zwarte beer of kraagbeer dankt zijn bijnaam aan de witbeige v-vormige markering rond zijn nek. Hij wordt op de IUCN Redlist geklasseerd in de categorie “vulnerable” (kwetsbaar) en leeft voornamelijk hoog in de bergen van de Himalaya’s. Rechtstaand kan hij tot 2 meter groot zijn en hij weegt tussen de 90 en 180 kg. De beer staat bekend als boomklimmer en dat talent zorgt ervoor dat hij zijn dieet (voornamelijk fruit en noten) af en toe kan verrijken met bijenkorven, gewervelde en ongewervelde insecten.

© rr

Hiernaast zullen ook nog volgende dieren te spotten zijn: komodovaranen, Pater Davidsherten, een nieuwe koppel rode panda’s, een familie Peruviaanse doodshoofdaapjes, Lemmings…

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen