Waterlek op Massemensteenweg in Wetteren gedicht, maar weg blijft nog een week afgesloten

De inwoners uit de wijde omgeving van de Massemensteenweg in Wetteren hebben weer water. De weg blijft wel nog een week afgesloten. Het wegdek was er omhoog gekomen. De problemen zijn veroorzaakt door een ondergronds waterlek in de hoofdleiding. Omdat er in de buurt op de Zuidlaan wegenwerken zijn, verloopt het verkeer er moeilijk. Er is een nieuwe omleidingsweg richting E40 via de Noordlaan. 

Ter hoogte van het Prinsenhof op de Massemensteenweg, de weg tussen Massemen en Wetteren, is de ondergrondse hoofdleiding van de waterleiding gesprongen. Volgens schepen Katrien Claus (CD&V) zou de oorzaak slijtage van de leiding zijn. "Farys heeft een plan om de leidingen te vervangen, maar de werken eraan zijn nog niet gestart", zegt ze. De hinder voor de omgeving is groot. 

Wegenwerken en omleiding

"De waterdruk was zo hoog dat de betonnen platen van het wegdek omhoog gekomen zijn", vertelt de schepen. De weg blijft enkele dagen afgesloten. De Massemensteenweg is momenteel de omleidingsweg voor wegenwerken op de Zuidlaan, en alle verkeer richting Brusselse Steenweg en richting E40 in Wetteren moet langs daar.

De komende dagen moet het verkeer een andere weg kiezen. "Het meest aangewezen is om via de Noordlaan en de Kwatrechtsesteenweg om te rijden richting E40. Voor plaatselijk verkeer is er een omleiding door woongebied. Zwaar en doorgaand verkeer kunnen we niet door de woonbuurt sturen", aldus schepen Katrien Claus. 

Geen water

Een 8.000-tal inwoners van Massemen en van Wetteren ten zuiden van de spoorweg, hadden een aantal uur geen water. Watermaatschappij Farys heeft dat probleem tegen 16.00u opgelost.

Meest gelezen