Hoofdverdachte ‘Schellebellemoord’ met longontsteking opgenomen in het ziekenhuis

© Photo News

Prosper Van Der Borght (76), hoofdverdachte van de zogenaamde ‘Schellebellemoord’, was woensdag niet aanwezig in de correctionele rechtbank van Dendermonde. De 76-jarige Van Der Borght, die 30 jaar cel riskeert omdat hij in 2011 zijn eigen zoon Eddy (37) liet doodschieten, werd met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis van Aalst.

mtm, bfs

De bejaarde opdrachtgever uit Schellebelle (Wichelen) sukkelt al jaren met zijn gezondheid. In de voorbije weken werd hij telkens van het ziekenhuis naar de rechtbank gebracht. Daar was voor de zekerheid zelfs een defibrillator aanwezig.

Prosper Van Der Borght wordt ervan verdacht samen met zijn dochter Berlinda en kennissen het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden. Eddy werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. Kristiaan Vandenbussche, de advocaat van Prosper Van Der Borght, had gevraagd om de strafvordering onontvankelijk te verklaren, omdat de 76-jarige man afgetakeld zou zijn door dementie.

Het openbaar ministerie ziet echter geen argumenten om de hoofdverdachte vrijuit te laten gaan. Volgens Jef Vermassen, die optreedt voor nabestaanden van het slachtoffer, laat de toestand van Prosper ook een proces toe.

Nooit ontkend

“De Pros”, zoals iedereen hem kent, heeft de feiten nooit ontkend. Volgens zijn eigen verklaringen heeft hij in 2011 aan het toenmalige lief van zijn kleindochter gevraagd om hem te helpen om zijn zoon Eddy, toen 37 jaar, uit de weg te ruimen. De aannemerszoon, die zijn vader zou afgeperst hebben, werd met een kalasjnikov om het leven gebracht.

Peetvader Prosper is al sinds 2013 voorwaardelijk vrij, omdat hij al lang met gezondheidsproblemen sukkelt. Hij werd geopereerd aan zijn prostaat en aan zijn linkeroog. Hij heeft ook verschillende hartingrepen ondergaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen