Fernand Huts op archiefbeeld. Hij is eigenaar van de Antwerpse logistieke dienstverlener Katoen Natie en grootaandeelhouder van de Antwerpse afvalverwerker Indaver.
Volledig scherm
Fernand Huts op archiefbeeld. Hij is eigenaar van de Antwerpse logistieke dienstverlener Katoen Natie en grootaandeelhouder van de Antwerpse afvalverwerker Indaver. © BELGA

Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.

34 reacties

  • Rony Schouteere

    2 jaar geleden
    Als het leven er goedkoper door wordt is het ok , liever dan het aan oliesjeiks te moeten geven , maar tegen dat onze diverse regeringen hiervoor overeenkomen staan de fabrieken niet in België……
  • Henri Dederen

    2 jaar geleden
    Waar wordt deze fabriek actueel gebouwd?
  • Nick Caluwé

    2 jaar geleden
    hoeveel energie kost het om om plastic 100 procent te recycleren?
  • Daniel Ponnet

    2 jaar geleden
    Gaat de Vlaamse regering hem subsidies geven ?
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    De man leeft van subsidies!