Bewoonster meters weggekatapulteerd nadat bestuurder controle verliest en gevel doorboort

De ravage in de woning is immens. © bfr

De brandweer dichtte het gat in de gevel. © bfr

1 / 2
thumbnail: De ravage in de woning is immens. 
thumbnail: De brandweer dichtte het gat in de gevel.
Koolskamp -

Eric Dhooghe en Chris Van Der Biest uit de Lichterveldsestraat in Koolskamp deden vrijdagavond de schrik van hun leven op toen een Land Cruiser plots tegen de voorgevel van hun woning knalde. De vrouw des huizes, die zich vlakbij bevond, werd een viertal meter verder gekatapulteerd en liep daarbij een hoofdwonde op. “Gelukkig lag ze net in de zetel te slapen.”

Eric en Chris bevonden zich vrijdagavond omstreeks 21.30 uur in hun woonkamer. Eric was nog wat televisie aan het kijken, Chris was inmiddels in slaap gevallen in de zetel die tegen de voorgevel van de woning staat. Op dat ogenblik kwam een Land Cruiser vanuit het centrum van Koolskamp aangereden. De chauffeur verloor de controle over het stuur van zijn wagen, waarna het voertuig links naast de weg belandde in de gevel, waar onder andere een groot raam zat.

“Een enorme klap. De zetel waarin mijn vrouw lag, schoof weg. Zij werd een viertal meter verder weggekatapulteerd. Gelukkig lag ze te slapen en zat ze niet rechtop in de zetel.”

Door het voorval verschoof ook de zetel van Eric. Het koppel werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Eric liep een wonde aan zijn voet op, zijn vrouw was er erger aan toe en hield een hoofdwonde over aan het voorval. Zij mag zaterdagmiddag naar huis.

“Dit kon nog veel erger afgelopen zijn”

De ravage in de woning is immens. De Land Cruiser doorboorde de voorgevel. “De schade is groot, maar toch beseffen we ook dat geluk hebben gehad. Dit kon nog veel erger afgelopen zijn. Hopelijk kunnen de gevel en het grote raam nog voor de winter hersteld worden”, aldus Eric.

De bestuurder van de Land Cruiser werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep bij het voorval lichte verwondingen op. De brandweer van Ardooie kwam vrijdagavond ter plaatse om de grote opening te dichten die was ontstaan door het ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen