Minderjarig meisje na schooltijd aangerand door fietser: politie verspreidt opsporingsbericht

 ©  Federale Politie

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid met beelden van een fietser die ervan verdacht wordt een minderjarig meisje op 17 december 2021 verkracht te hebben in Deinze.

gjs

Het meisje fietste die vrijdag rond 16 uur naar huis en merkte de verdachte, ook een fietser, een eerste keer op ter hoogte van het rondpunt Sint-Martinus in Deinze. “Hij volgde haar via de Machelenstraat, Leiemeerstraat tot op een zeer verlaten plaats in de Grammenestraat. Daar sprak de verdachte het slachtoffer aan”, aldus de politie. “Hij vroeg in het Engels of er iets mis was met haar fiets. Vervolgens stapte hij op het meisje af, trok haar in de gracht en betastte haar.”

Maar dan stopte de man plots met zijn handelingen en vluchtte hij met zijn fiets in de richting van waar hij kwam. Bewakingscamera’s legden hem vast. Op basis van die beelden geeft de politie deze omschrijving:

De man had een witte huidskleur en was 1,70-1,75 meter lang. Hij had lang blond of ros haar tot op de rug. Zijn haar droeg hij in een lange paardenstaart met een middenstreep. Hij sprak Engels tegen het slachtoffer. De verdachte droeg op 17 december een oranje jas, een grijze jas of trui, een donkere rugzak met elastieken op de achterzijde en een rood stoffen mondmasker met witte kruisjes. Volgens het slachtoffer roken de handen van de verdachte naar metaal. De verdachte reed vermoedelijk op een oude donkerkleurige fiets met een groot opvallend voorlicht met geel licht , het zou ook om een speed pedelec kunnen gaan (minder waarschijnlijk).

Wie tips heeft voor de politie, kan bellen naar 0800-30.300 of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen