Niemand bood genoeg voor pronkstuk veiling Zoute Grand Prix, Ferrari niet verkocht

 ©  Simon Mouton

Een miljoenenslag in Knokke-Heist: dat werd de Bonhams Sale tijdens de Zoute Grand Prix. Een BMW 507 Series I Roadster uit 1957 ging voor 2,1 miljoen euro (inclusief commissie) onder de hamer. Maar een ander pronkstuk, een Ferrari 288 GTO Coupé uit 1985, werd niet verkocht. De reden? De minimumprijs van 3,7 miljoen euro werd niet geboden.

Junior Verbeeke

Het evenement lokte opnieuw honderdduizenden kijkers, met als kers op de taart een miljoenenveiling op het strand. De champagne vloeide rijkelijk, de miljoenen gingen vlotjes de deur uit. Een BMW 507 Series I Roadster uit 1957 werd voor 2,1 miljoen euro verkocht aan een nieuwe trotse eigenaar. Maar het pronkstuk van de ruim 75 wagens? Die werd niet verkocht.

3,5 miljoen euro: dat was het bod voor de Ferrari 288 GTO Coupé (1985), het absolute pronkstuk tijdens de Bonhams Sale van de Zoute Grand Prix. “Maar omdat de minimumprijs van 3,7 miljoen euro niet gehaald werd, weigert de eigenaar voorlopig om het stuk te verkopen”, klinkt het bij de Zoute Grand Prix. De komende dagen kunnen de potentiële koper en de verkoper van de wagen wel nog onderhandelen over een eventueel compromis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen