Bauer krijgt na tussenkomst van de VAR rood van ref Laforge. ©  BELGA

Bondsparket vraagt vier speeldagen schorsing voor STVV-verdediger Robert Bauer

Het Bondsparket van de KBVB vraagt vier speeldagen schorsing plus een boete van 4.000 euro voor STVV-verdediger Robert Bauer na zijn rode kaart vrijdagavond op bezoek bij Antwerp. Dinsdag komt de zaak voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal, nadien kunnen de Duitser en STVV nog in beroep gaan.

Gunter Schoofs en Thomas Standaert

Even terugspoelen naar vrijdagavond op de Bosuil. In minuut 38 krijgen Robert Bauer en Antwerp-spits Vincent Janssen het met elkaar aan de stok in een duel. Er wordt geduwd en getrokken langs beide kanten, maar uiteindelijk revancheert de Duitser van STVV zich met een (slaande?) beweging van de rechterarm. Janssen gaat neer en Bauer krijgt geel van scheidsrechter Nicolas Laforge. Maar na een tussenkomst van VAR Jordi Vermeire en een beeldschermsessie verandert geel in rood. Een beslissing die het Referee Department in zijn wekelijkse toelichting op maandag steunt. Nochtans is op basis van de tv-beelden moeilijk uit te maken of Bauer- die een bebloede onderlip aan het duel overhield - effectief een (vuist)slag uitdeelt aan zijn tegenstander.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Bondsparket acht bewezen van wel en stelt een zware straf voor: vier speeldagen schorsing plus een boete van 4.000 euro. De voorwaardelijke speeldag die de polyvalente Kanarie nog had open staan na zijn rode kaart vorig seizoen in Mechelen vervalt wel, maar dat is een magere troost.

Disciplinair Comité

Bauer verschijnt dinsdagmiddag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. Pas nadat daar alle partijen gepleit hebben, kent de Duitser de exacte strafmaat. Dan kan STVV ook beslissen of het beroep aantekent tegen de uitgesproken straf.

Mogelijk is dus pas vrijdag - na het aantekenen van eventueel beroep - echt duidelijk hoelang Bernd Hollerbach zijn speler zal moeten missen. Als Bauer effectief vier speeldagen geschorst wordt, mist hij de wedstrijden tegen Charleroi, Club Brugge, OH Leuven en Westerlo. Wordt vervolgd.

 ©  Dick Demey

Geen schorsing voor Laursen (Standard)

Voor Jacob Barrett Laursen (Standard) besliste het bondsparket om geen extra schorsing te vorderen voor Jacob Barrett Laursen na zijn uitsluiting in de slotfase van de wedstrijd tegen Charleroi (0-1). De Deense linksback kreeg in de negentigste minuut rechtstreeks rood van scheidsrechter Nathan Verboomen voor een obstructiefout op Ken Nkuba. Een streng verdict, zo oordeelt het bondsparket, dat geen disciplinair verlengstuk krijgt. Zondag tegen Antwerp is Laursen er gewoon bij. Philip Zinckernagel blijft wel geschorst voor het duel tegen de Great Old. De nieuwe Deense smaakmaker van de Rouches pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart nadat hij Verboomen een duwtje had gegeven in het tumult na de rode kaart voor Laursen.

Ongeloof bij Zinckernagel en Laursen na hun rode kaarten. ©  BELGA

 

 ( )

Aangeboden door onze partners