“Hallo, ik ben de man op de foto. Ik word blijkbaar gezocht?”

© rr

© Berlijnse politie

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stephan M. (55) stapte maandag zelf een politiekantoor in Leopoldsburg binnen. Hij voelde zich opgejaagd, omdat zijn opsporingsfoto ook in België plots overal verscheen. De man werd in Duitsland gezocht voor de moord op een Poolse kunstenares. “Maar ik heb haar niet vermoord.”

cel, phu, tab

“Hallo, ik ben de man op de foto. Ik word blijkbaar gezocht?” Stephan M. ging zichzelf maandag aangeven in een politiekantoor in Leopoldsburg. Dat bevestigt het parket van Limburg. Hij ontkende in één adem ook alle betrokkenheid bij de dood van Ewa Kacprzykowska (41).

Al sinds vrijdag onderzoeken ze in Berlijn de moord op de Poolse kunstenares die thuis werd neergestoken. Haar moordenaar stak daarna het appartement in brand om de moord te verdoezelen. Ze stierf toen de brandweer haar probeerde te reanimeren.

LEES OOK. Vlaming geeft zich aan na gruwelijke moord op kunstenares

Speurders ontdekten dat ze twee uur eerder in een nachtwinkel was, samen met een man. Ze kochten twee flessen wodka, en een fles rode en een fles witte wijn. De beelden van een bewakingscamera werden als opsporingsbericht rondgestuurd. “Ook al omdat een getuige diezelfde man vlak voor de brand uit het raam zag klauteren”, zegt het parket van Berlijn. “Hij klom langs de regenpijp naar beneden.”

Drugsbezit

Aanvankelijk schreven Duitse kranten dat de verdachte Franky S. heette. Maar het Duitse gerecht bevestigde gistermiddag dat het wel degelijk om Stephan M. gaat, een Belg die tot voor twee jaar in Leefdaal, bij Leuven, woonde. Zijn echte identiteit kon de Duitse politie al vrij snel achterhalen. Maar ze vond hem niet in zijn Duitse appartement in Neukölln, in het zuiden van Berlijn.

Blijkbaar was Stephan M. naar Leopoldsburg getrokken, waar hij als kind opgroeide. Als 18-jarige verhuisde hij naar Leuven, waar hij vier jaar lang wiskunde studeerde. De man had de afgelopen jaren diverse jobs, waaronder zaakvoerder van een biowinkel. Zijn laatste initiatief was een vzw die bedrijven hielp bij ethisch ondernemen.

Stephan M., gescheiden en vader van een volwassen zoon, kwam de laatste jaren al in contact met het Belgische gerecht. Zo stond hij terecht voor drugsbezit. De man zit momenteel in de Hasseltse gevangenis, in afwachting van zijn uitlevering. Zijn familie wilde gisteren niet reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen