© Twitter

Ophef over selfies aan ambulances in Londen

Ambulances, agenten, veiligheidsmedewerkers. Het straatbeeld van Londen is gevuld met hulpdiensten. Na een terreurdaad in het midden van de Britse hoofdstad, proberen zij alle gewonden zo goed mogelijk te helpen. Op sociale media duiken er foto’s op van mensen die selfies nemen bij de ambulances en dat veroorzaakt ophef.

mrra

Op 22 maart trof terreur het hartje van Londen. De politie gaat uit van een “terreurdaad”. Aan Westminder Bridge en het Britse parlement stak een voorlopig onbekende dader een agent neer om nadien met een auto in te rijden op een groep toeristen. In het totaal zijn er op dit moment vijf mensen om het leven, waaronder de dader. 42 mensen zijn gewond.

Verschillende cameraploegen gingen ter plaatse, maar ook voorbijgangers stopten om te kijken wat er gebeurd was. Er zijn heel wat mensen die foto’s nemen van de hulpdiensten en de slachtoffers, maar het zijn de mensen die selfiesticks vasthebben en zichzelf -al dan niet glimlachend- op de foto positioneren die voor een golf van verontwaardiging zorgen op sociale media.

Op nieuwsbeeld is er zo tussen de omstaanders een man te zien die net foto’s aan het nemen is . Van de hulpdiensten misschien? Of van zichzelf? Hij staat met zijn rug naar de ambulances, waardoor hij zichzelf beter in het beeld kan positioneren.

Heel veel mensen veroordelen het narcistische gedrag van deze man, maar ook van anderen die als ramptoeristen foto’s nemen bij de plek waar tegelijkertijd zoveel mensen pijn en verdriet hebben. “Onrespectvol”, klinkt het op sociale media. “Dat doe je niet, schaam u. HELP hen, in plaats van een selfie te nemen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER