De directie van GBS De Stapsteen in Zedelgem waarschuwde dat een onbekende een 11-jarige leerling vroeg om mee te komen.
Volledig scherm
De directie van GBS De Stapsteen in Zedelgem waarschuwde dat een onbekende een 11-jarige leerling vroeg om mee te komen. © Google Streetview/RV

Kinderlokker actief in West-Vlaanderen? Twee meldingen in enkele dagen tijd, maar “geen reden tot paniek”

ZedelgemDe politie onderzoekt een nieuwe melding van een mogelijke kinderlokker aan een school. Deze keer in Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem. Daar sprak een onbekende man een 11-jarig meisje aan. Opvallend, want nog geen twee weken geleden gebeurde iets gelijkaardigs in Varsenare. “Maar er is geen reden tot paniek”, klinkt het bij de politie.

  1. MIJN DORP. Het Zedelgem van dorpsfiguur Gilberte (85): “Heerlijk om vanuit de mooie uitkijktoren reeën, vossen en roofvogels te spotten”
    PREMIUM

    MIJN DORP. Het Zedelgem van dorpsfi­guur Gilberte (85): “Heerlijk om vanuit de mooie uitkijkto­ren reeën, vossen en roofvogels te spotten”

    Je moet echt veel moeite doen om iemand te vinden in Zedelgem die Gilberte Baert (85) niet kent. Samen met haar man André Meuleman, die twintig jaar geleden overleed, baatte ze tussen 1961 en 1988 een slagerij uit in de Sint-Laurentiusstraat in het centrum. De dame woont vlak aan het natuurdomein Vloethemveld waar haar familie trouwens drie generaties lang boswachter was. Gilberte neemt ons graag mee op pad doorheen haar geliefde gemeente en leert ons heel wat plekjes kennen. “Dat bos met al die wandelpaden is gewoon fantastisch”, vertelt ze.
    Zedelgem
  2. Anna (90) en Jean (77) draaien al meer dan 50 jaar mee bij Heilig Bloedprocessie in Brugge: “Bril, uurwerk of lippenstift? Dat zal je nooit zien bij mijn figuranten”
    PREMIUM

    Anna (90) en Jean (77) draaien al meer dan 50 jaar mee bij Heilig Bloedpro­ces­sie in Brugge: “Bril, uurwerk of lippen­stift? Dat zal je nooit zien bij mijn figuranten”

    Ze was al een ‘heilige vrouw’, een ‘edeldame’ en nu ook liefst 40 jaar groepsverantwoordelijke van het Verrijzeniskoor. Om maar te zeggen dat de kranige Anna De Roo (90) meer dan een rots in de branding is voor de Heilig Bloedprocessie in Brugge. En er zijn nog bijzondere oudgedienden van de partij met Hemelvaartsdag: zo stapt Bruggeling Jean Caerels (77) al voor de 50ste keer mee. Hoog tijd voor een gesprek met deze twee anciens, die ook enkele weetjes achter de schermen verklappen. “Met dit trucje kunnen de figuranten hun identiteitskaart bijhouden onder hun kostuums.”
    Brugge