Onder meer scholen behoren niet langer tot de beschermde groep binnen het afschakelplan bij een dreigend aardgastekort.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer scholen behoren niet langer tot de beschermde groep binnen het afschakelplan bij een dreigend aardgastekort. © Joel Hoylaerts / Photo News / Reuters

Nieuw noodplan voor aardgastekort goedgekeurd: in deze sectoren gaat de gaskraan eerst dicht

Bedrijven, kmo’s, winkels, scholen en universiteiten zijn bij de eersten om afgeschakeld te worden wanneer in ons land een aardgastekort dreigt. Dat blijkt uit het nieuwe noodplan dat door de federale regering is goedgekeurd. Daarin wordt bepaald wie eerst wordt afgeschakeld wanneer ons land zonder gas dreigt te vallen.

160 reacties

  • Luc Maandag

    1 jaar geleden
    Wat een geklungel alweer, Vivaldi alweer, stop deze schaamte, de bevolking heeft het helemaal gehad met deze incompetentie.
  • Petra Haegebaert

    2 jaar geleden
    Laat ze toch eerst het gas afsluiten bij zij die daarvoor ventwoordelijk zijn. Namelijk alle regeringsgebouwen en hun eigen huis. De regering steekt nu alles op Rusland terwijl engie electrabel al bij de regering heeft aan geklopt vorige zomer. De vraag wa moeten we de kerncentrales nu verder blijven ontmantelen ?Want het duurt 3 jaar om ze weer functioneel te maken. Pas op 18 maart hebben ze geantwoord. Engie wou een antwoord VÓÓR januari om niet zonder energie te vallen. Liever duur gas USA
  • walther truyens

    2 jaar geleden
    Tine VDS zei een jaar geleden dat de groene stroom niet duurder zou zijn dan de gewone stroom , om dit te laten uitkomen moet de prijs van de stroom dus 10 keer duurder worden , voilà ze heeft niet gelogen .
  • Petrus Dijkzeul

    2 jaar geleden
    Deze energiecrisis is geforceerd om een doorbraak te doen in groene energie, dat wat ook de Duitse minister van economische zaken Habeck propageert, maar hij heeft daarin heel Europa meesgesleurd. Ook bondgenoot Amerika daar een groot voorstander van, vandaar ook dat de Nord Stream gasleidingen zijn opgeblazen om zo de stroom van fossiele brandstof te doen stoppen. Maar er is gewoon niet nagedacht dat groene energie bij lange na niet kan voldoen aan de vraag, dat wat nog jaren kan gaan duren.
  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    Ik zie hier heel veel mensen wel heel kort door de bocht gaan. Sinds de jaren 90 sleept ons energiedossier aan dankzij een bepaalde partij. Sinds toen past elk jaar in de winter Frankrijk onze tekorten bij tot soms wel 30% via de kerncentrale in Duinkerke en Chooz. De Fransen zitten nu één keer zelf in de problemen (wat ze aan het oplossen zijn) en vragen nu energie van amper 2 centrales en wij noemen dat schandalig. Ongelofelijk gewoon. Onze politiekers hebben die crisis zelf veroorzaakt.