©  BELGA

Elektriciteit hersteld in Brugse gevangenis: noodgenerator levert weer stroom

De elektriciteit in de gevangenis van Brugge is hersteld. Een noodgenerator levert opnieuw stroom.

Marc Klifman

Al sinds donderdagmiddag zijn er problemen in de gevangenis van Brugge door een stroompanne. Een structurele herstelling was sowieso pas na het weekend mogelijk. Maar er waren noodgeneratoren die tijdelijk voor een oplossing konden zorgen, waardoor er na het euvel opnieuw elektriciteit was.

Maar vrijdagmiddag rond 15 uur viel plots alle stroom uit. Een algemene blackout, zeg maar. Alle bewegingen binnen de gevangenismuren werden volgens daarom opgeschort. Gedetineerden die op de wandeling zijn, moesten buiten blijven en bezoekers die al binnen waren, moesten binnen blijven.

Ondertussen is dat opgelost: de bezoekers zijn weer buiten, de gedetineerden vanop de wandeling zijn weer binnen. “Elke gedetineerde zit op cel”, bevestigt Van De Vijver.

Even later werd ook de stroomtoevoer in de hele gevangenis hersteld. Een noodgenerator levert weer elektriciteit in afwachting van een echte herstelling.

Normaal gesproken zou vrijdag rond de middag de beruchte drugsbaas Flor Bressers (36) naar de gevangenis in Brugge worden overgebracht. Hij is ’s ochtends met een vliegtuig op Belgische bodem geland nadat ons land zijn uitlevering aan Zwitserland had gevraagd. Maar omwille van de stroomproblemen in Brugge werd uiteindelijk beslist dat Bressers naar een cel in de gevangenis van Beveren moest worden gebracht.

LEES OOK. Cocaïnebaas Flor Bressers is uitgeleverd aan België

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER