Illustratiebeeld: betalen met Edenred maaltijdcheques
Volledig scherm
Illustratiebeeld: betalen met Edenred maaltijdcheques © RV

Vervallen maaltijdcheques, eco- en consumptiecheques drie maanden langer geldig

Wie vervallen sociale cheques heeft, kan die binnenkort binnen de drie maanden na de vervaldatum laten heractiveren. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een koninklijk besluit van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) goedgekeurd. "We willen in tijden van crisis alles uit de kast halen om de koopkracht van de werknemers te beschermen", zegt de minister.

3 reacties

  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Schaf ze af en betaal in cash, hoe simpel kan het zijn, en als het echt maaltijd cheques zijn geef ze dan ook als maaltijden, ik zie genoeg in mijn omgeving, alles wordt gekocht en gedaan met die cheques voor sommige terecht voor andere profiteren.
  • Carla Desmet

    2 jaar geleden
    Waarom staat daar überhaupt een geldigheidsdatum op ? En trouwens waarom al die verschillende soorten cheques : maaltijd, cultuur, eco, ... (straks hebben we zelfs nog cheques voor kledij, doe-het-zelf producten, boeken, ...) Geef ons liever gewoon meer netto !
  • Marc Schepens

    2 jaar geleden
    Waarom moet daar in godsnaam een vervaldag op staan? of maak die van eerste keer drie jaar geldig. Ongelooflijk! Klungelaars.