Kate Middleton praat over hoe lastig het moederschap soms is

De Britse Kate Middleton mag dan wel op haar wenken bediend worden, ze heeft het niet altijd makkelijk als mama. Dat zei de 35-jarige vrouw van prins William terwijl ze het Out Of The Blue-project, een educatieve filmreeks voor jonge ouders, voorstelde in Londen.

vwh

“Persoonlijk vind ik het moederschap een lonende en geweldige ervaring”, zei ze. “Soms is het echter ook een enorme uitdaging, zelfs voor iemand zoals ik die thuis meer steun heeft dan de meeste mama’s”, vertelde ze eerlijk. Daarna werd ze een tikkeltje emotioneler. “Niets kan je voorbereiden op de overweldigende ervaring van het ouderschap. Het zit vol complexe emoties van vreugde en uitputting, liefde en zorg en die vloeien allemaal in elkaar over. Je identiteit maakt fundamentele veranderingen door. Vroeger dacht je vooral aan jezelf als individu en plots ben je in de eerste plaats een mama.”

© Photo News

De moeder van prins George en prinses Charlotte ging nog even op een sentimenteel elan door. Zo voegde ze eraan toe dat er geen handleiding bestaat over het moederschap en je als vrouw niet hoeft te verwachten dat het leven met kinderen altijd over rozen gaat. “Je moet wat uitvinden en het beste van jezelf geven voor je familie. Voor veel moeders, mezelf incluis, kan deze zoektocht op bepaalde momenten tot een gebrek aan zelfvertrouwen leiden. De hertogin van Cambridge had ook nog een boodschap voor mama’s die het mentaal moeilijk hebben. “Hulp zoeken is absoluut geen teken van zwakheid”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer