Rishi Sunak, nadat hij zondag zijn officiële kanidatuur voor het premierschap bekend had gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Rishi Sunak, nadat hij zondag zijn officiële kanidatuur voor het premierschap bekend had gemaakt. © AFP

Boris Johnson gooit de handdoek: Rishi Sunak gedoodverfde nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk

Boris Johnson is geen kandidaat meer om Liz Truss op te volgen als premier van Groot-Brittannië. Dat maakte hij zondagavond zelf bekend in een communiqué. Daarmee ligt de weg helemaal open voor oud-minister Rishi Sunak.

10 reacties

  • Michel Luyckx

    2 jaar geleden
    Ach.. ongeacht wie de premier, het resultaat zal hetzelfde blijven.
  • Balian Butler

    2 jaar geleden
    Gelukkig heeft hij de "eer" aan zichzelf gehouden!! Sinds Brexit is U.K. een schraal (ei)landje... Dat Sunak dat maar eens terug recht trekt (lees: ongedaan maakt).
  • Jacques Creeten

    2 jaar geleden
    In 2000 was het BNP van de VK ongeveer 85% van dat van Duitsland. Dit jaar mogen ze blij zijn als dat nog 70% zal zijn. Hoe politiekers de mensen hun toekomst verkwanselen.
  • Michael Steyaert

    2 jaar geleden
    Sinds de Brexit is het enkel bergaf gegaan met het VK, geen enkele Britse politicus kan dit nog oplossen. Farrage en Johnson hebben het land in een afgrond gestort waar het misschien nooit kan uitkomen.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Het kabinet wordt nog altijd samengesteld bij gratie van de top van de Tory partij. Mogelijks zien we Boris (helaas) zo alsnog terug in een prominente rol, bvb. op buitenlandse zaken ... gezien hij blijkbaar nog zoveel steun geniet van een aantal prominente figuren. Waarom is iedereen een raadsel, maar dan 'zitten de Britten er niet mee' gezien hij op verplaatsing kan gestuurd worden.