Bas Bogaerts/Paleis
Volledig scherm
© Bas Bogaerts/Paleis

Laken geeft nieuwe beelden vrij: zo zag je kroonprinses Elisabeth (21) nog nooit

RoyaltyPrinses Elisabeth wordt vandaag 21 jaar. Ze gaat het bescheiden vieren, met haar vrienden in Oxford waar ze studeert, want papa en mama zijn toch op staatsbezoek in Litouwen.

  1. “Wie weet is Conner Rousseau verantwoordelijk voor die regel”: Stijn Baert verklapt hoe het eraan toegaat op een staatsbanket
    PREMIUM
    Royalty

    “Wie weet is Conner Rousseau verantwoor­de­lijk voor die regel”: Stijn Baert verklapt hoe het eraan toegaat op een staatsban­ket

    Hoe gaat het er echt aan toe op een staatsbanket van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51)? Arbeidsconoom Stijn Baert mocht het aan aan den lijve ontdekken toen hij recent werd uitgenodigd op het staatsbanket van het koningspaar en de groothertog en groothertogin van Luxemburg. Hij weet dus als geen ander wat er aan tafel gezegd wordt en welke regels er gevolgd moeten worden. “In dat opzicht is het een goede zaak dat je je partner niet mag meebrengen”, vertelt hij in ‘Primo’.
  2. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”