©  Shutterstock

Lions zijn minstens tot zaterdag de nieuwe leider in BENE-League handbal

Titelverdediger Lions is minstens tot zaterdagavond de nieuwe leider in de BENE-League handbal. In een vooruitgeschoven wedstrijd versloegen de mannen uit Sittard dinsdag Volendam met duidelijke 27-36 cijfers. Wezet boekte tegen Hubo Handbal haar zesde overwinning op rij en klimt naar plaats vier.

De beslissing in Volendam-Lions viel al in de eerste helft waarin Lions een riante 12-20 voorsprong verwierf.

Wezet-Hubo Handbal was niet bepaald een hoogvlieger. Bij de fusieploeg liep het in de eerste helft in alle compartimenten verkeerd. Te weinig agressiviteit in verdediging en dus heel gemakkelijk en vooral heel snel uit verband gespeeld. Aanvallend was het een opeenstapeling van misverstanden, technische fouten en balverliezen. Dat de achterstand aan de rust beperkt bleef tot 18-12 was vooral te wijten aan Wezet, dat diverse open doelkansen verkwanselde. De Limburgers deden het een stuk beter in de tweede helft. Na tien minuten was de achterstand herleid tot twee doelpunten. In het slotkwartier stond er meermaals een verschil van één doelpunt op het scorebord maar de kloof helemaal dichten lukte niet, 26-25.