© Ford Europe

Einde van een tijdperk: Ford stopt na ruim 45 jaar met productie van Fiesta

De Amerikaanse autobouwer stopt volgend jaar de productie van zijn compacte model Fiesta, na meer dan 45 jaar. Dat bevestigt Ford Europa. De autobouwer zegt de inspanningen voor de volledige elektrificatie van zijn personenwagens tegen 2030 op te voeren. De productie van de Fiesta in het Duitse Keulen wordt bijgevolg eind juni 2023 beëindigd.

jvh
Bron: BELGA

Ford blijft zo verder schrappen in zijn Europese gamma. Zo is ook de middenklasser Mondeo niet langer te koop, en zal de productie van de compacte middenklasser Focus in 2025 eindigen. De productie van de S-MAX en Galaxy zou eveneens volgend jaar stopgezet worden.

Ford introduceerde de Fiesta in 1976 als een nieuw model in de compacte klasse. De auto was al aan zijn zevende generatie toe, die werd sinds 2017 gebouwd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OPROEP

Zweer jij al jaren bij een Ford Fiesta en heb je al meerdere modellen versleten? Of heb jij een Ford Fiesta die intussen de oldtimer-leeftijd heeft bereikt en die je koestert? Laat het dan weten via onderstaand invulformulier en mogelijk contacteren wij je met oog op een artikel in de krant.

Geef een korte beschrijving van je wagen en waarom je er zo gehecht aan bent. Stuur eventueel ook een foto mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER