Eindelijk plaats voor 15-jarige crimineel in gesloten jeugdinstelling

© Getty Images/iStockphoto

De 15-jarige jongen die eerder deze maand tot twee keer toe werd opgepakt en meteen weer werd vrijgelaten door plaatsgebrek in een gesloten jeugdinstelling, zit nu sinds gisteren vast. Dat bevestigt het Brussels parket.

tg

Politiediensten begrepen er niets van toen de jonge crimineel die ze hadden opgepakt kort daarna weer op straat liep. Hij had met veel geweld de gsm van een bejaarde vrouw gestolen. De politie kon de jongen ook meteen linken aan een vijftiental dossiers van steaming. Daarbij dwong hij kinderen onder bedreiging van een mes om hun gsm en geld af te geven. Zijn jongste slachtoffer was 13 jaar. Toch liet de rechter hem gaan. Er was nergens plaats in een gesloten jeugdinstelling.

Nog geen 24 uur na zijn eerste arrestatie, werd hij opnieuw opgepakt voor nieuwe feiten. Maar opnieuw was er geen plaats in een gesloten instelling en liet de rechter hem weer vrij. “Demotivierend voor onze agenten”, klonk het toen bij de politie.

Donderdag werd de jongen, die al negen jaar illegaal in het land verblijft, thuis opgepakt en naar de instelling van Kasteelbrakel gebracht. Daar was een plaatsje vrijgekomen. Wat er daarna met hem gebeurt, wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen