Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amper één tijdrit en zwaar Alpenmenu maar “Evenepoel kan Tour in eerste 10 dagen dynamiteren”: ontdek hier Tour-parcours van 2023

Tour de FranceHet parcours van de Tour 2023 is bekend. Met 8 bergritten, 8 vlakke ritten en 4 heuvelritten is er voor ieders bek wat spek, al zijn de tijdrijders met slechts één chronorit van 22 kilometer heel erg karig bedeeld. Het meest in het oog springend is de terugkeer van de Puy de Dôme. Verder krijgt de Tour op de voorlaatste dag een apotheose in de Vogezen met een aankomst op Le Markstein. De vraag is wat Remco Evenepoel en Wout van Aert zullen doen, want ook de Giro oogt aantrekkelijk voor hen.

16 reacties

  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Nieman moet kritiek hebben op de Fransen, de Belgen kunnen nog geen ronde ineensteken, er is al discutie over een kermis koers verre van een Ronde.
  • pierre de smet

    2 jaar geleden
    Lucien Mertens ; Dacht dat Vingegaard de tour niet ging rijden , en eerder zou gaan voor de giro dus Wout zal waarschijnlijk wel volgen . En denk niet dat we net als dit jaar een mooie tour mogen verwachten , tenzij die jonge Spaanse renner roet in het eten van Pogacar komt gooien .
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Dat kan Pogacar ook, en met toprenners in zijn ploeg.
  • adri zuiderwijk

    2 jaar geleden
    Niet amper maar één tijdrit en die is ook nog bergop waar Remco zijn voorsprong alléén kan uitbouwen. Zowel op de Puy de Dôme als op Markstein kan ie ook nog zijn tijdritcapaciteiten etaleren, gelukkig lijkt alleen PL niet wakker te liggen van één tijdrit méér of mìnder, éérst maar de Goedheiligman afwachten met Wout als zijn knecht die met verrassingen strooit..
  • Stephan Priem

    2 jaar geleden
    Wie wat gaat rijden wordt beslist door de ploegbazen en de sponsors, denk niet dat ze rekening houden met wat er hier allemaal geschreven wordt.