ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Weekend met temperaturen boven 20 graden op komst, zacht weer blijft tot dinsdag duren

Het is de warmste 28 oktober ooit, en ook dit weekend wordt het bijzonder zacht weer, met lokaal tot 24 graden. Volgens het KMI zal het nog tot en met dinsdag mooi weer blijven. Ontdek hieronder het weerbericht voor de komende dagen.

Zaterdag is het eerst bewolkt met voornamelijk hoge en middelhoge bewolking en kan er hier een daar wat gedruppel vallen, vooral dan over het noordwesten. In de loop van de dag verwachten we meer zon, weliswaar nog gesluierd. Het is opnieuw uiterst zacht met maxima van 19 graden in de Hoge Venen tot lokaal 24 graden of wat meer in de provincie Limburg en het Luikse. Er waait een matige wind.

Zondag is het eerst zonnig met hoge en middelhoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag zou er meer bewolking komen en kan er in het westen eventueel een bui vallen. We halen maxima van 17 tot 22 graden bij een matige wind.

Maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Er kunnen een paar lokale buien vallen, maar meestal blijft het droog. Maandagavond en ­-nacht vergroot de kans op neerslag. Het is nog steeds zeer zacht bij maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 20 graden in de Kempen. De wind waait matig.

Dinsdag lijkt het overwegend droog te blijven met vaak brede opklaringen. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen of enkele buien. De maxima schommelen van 10 à 11 graden in de Hoge Ardennen tot rond 15 graden in het centrum. Er waait een matige tot vrij krachtige wind.

BEKIJK - het meest recente weerbericht (donderdagavond)

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen