Hongkong wil status als financieel centrum herstellen met regulering voor cryptohandel

Terwijl China koos voor een verbod op cryptomijnen en -transacties, wil Hongkong een centrum voor digitale munten worden.

Waarom is dit belangrijk?

De speciale Chinese administratieve regio Hongkong was decennialang een van de belangrijkste financiële centra in de wereld. Strenge coronamaatregelen en een drastische uitholling van haar juridische privileges maakten daar de afgelopen jaren snel een einde aan. Buitenlandse firma’s en beleggers beginnen de metropolis te vermijden. Hongkong wil haar blazoen nu oppoetsen en een soepelere aanpak van crypto maakt deel uit van de plannen.

De details: Er ligt een blauwdruk voor een duidelijke cryptoregulering klaar voor maart.

  • In de rest van de China geldt er sinds 2021 een verbod op het mijnen van cryptomunten en het uitvoeren van transacties met digitale munten.
  • Hongkong wil echter met een duidelijke regulering een meer cryptovriendelijke stad worden.
  • Dat is opvallend, want er wordt verwacht dat de metropool zijn unieke status als economische vrijhaven voor China zal moeten opgeven.
  • Volgens insiders, die Bloomberg kon spreke
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer