EPA
Volledig scherm
© EPA

“Jij bent nummer zes op de verkrachtingslijst”: Britse marine onderzoekt beschuldigingen van seksuele intimidatie op duikboten

Na een krantenbericht over verschillende gevallen van seksuele intimidatie op onderzeeboten heeft de Britse marine een onderzoek bevolen. De stafchef van de Royal Navy, Ben Key, noemde de beschuldigingen "weerzinwekkend".

  1. INTERVIEW. Rector Luc Sels (KU Leuven) reageert na voor verkrachting veroordeelde professor: “Ik kan niet garanderen dat hier niet nòg zulke proffen werken”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Rector Luc Sels (KU Leuven) reageert na voor verkrach­ting veroordeel­de professor: “Ik kan niet garanderen dat hier niet nòg zulke proffen werken”

    Hij heeft zijn excuses overgemaakt aan het slachtoffer, zegt Luc Sels aan VTM NIEUWS . “Ik vind het een verschrikkelijk verhaal, maar ze heeft haar leven opnieuw opgenomen.” En ondanks de kritiek op zijn aanpak, blijft de rector van de KU Leuven overtuigd dat de universiteit het onderzoek en de afhandeling van de verkrachting door een prof pedagogie correct heeft aangepakt. “Anders was er nu niet het bewijsmateriaal geweest waarop de uitspraak zich baseert.”
  2. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.