© atv

Twee verdachten opgepakt bij Amsterdam na aanslag met explosief in Wilrijk

Wilrijk -

Het Antwerps parket bevestigt dat er twee verdachten zijn opgepakt in de buurt van Amsterdam. Het tweetal zou betrokken zijn bij de aanslag die deze ochtend de woning van een 90-jarige vrouw vernielde in Wilrijk. De onderzoeksrechter heeft om een overlevering van de verdachten gevraagd aan ons land.

Nette Loots

LEES OOK. Explosie beschadigt twee woningen in Wilrijk

De aanslag gebeurde zaterdagochtend rond 6 uur in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk. “Daar werd een explosief tot ontploffing gebracht aan de woning van een 90-jarige vrouw”, vertelt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. “Bij de ontploffing vielen geen gewonden. Het huis raakte wel zwaar beschadigd, ook een aanpalende woning liep schade op.”

LEES OOK. Explosief vernielt woning van 90-jarige vrouw: “Dit moet een vergissing zijn”

Het parket vorderde al snel een onderzoeksrechter voor deelname aan criminele organisatie, inbreuken op de wapenwetgeving en vernieling door ontploffing met menselijke aanwezigheid. Er werd een afstapping georganiseerd met de onderzoeksrechter en het parket, de federale gerechtelijk politie (FGP) voerde verder onderzoek.

Twee verdachten

Het parket gaat ervan uit dat de daders zich vergist hebben van woning. “Al snel werd duidelijk dat de 90-jarige dame geen banden had met het drugsmilieu”, zegt Claessens. “Door de snelle interventie en het intensieve speurwerk van de verschillende diensten konden vlak bij Amsterdam twee verdachten worden onderschept. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij aanslag.”

Er werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de twee mannen. “De onderzoeksrechter heeft om een overlevering aan ons land gevraagd”, aldus het parket.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen