Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) heeft al contact gehad met de burgemeester van Jabbeke en is van plan om zelf naar Jabbeke te gaan.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) heeft al contact gehad met de burgemeester van Jabbeke en is van plan om zelf naar Jabbeke te gaan. © Benny Proot, Belga

Nicole De Moor (CD&V): “We kijken zeker niet alleen naar Jabbeke voor noodopvang”

Er is dringend nood aan extra humanitaire opvangplaatsen, maar het is volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) niet zo dat er daarbij alleen naar Jabbeke gekeken wordt. “Er zijn vandaag een 90-tal gemeenten die een collectief centrum op het grondgebied hebben. Het is zeker niet zo dat we alleen naar Jabbeke kijken. Maar we hebben wel urgent humanitaire opvang nodig”, zei De Moor in ‘De Zevende Dag’. De CD&V-staatssecretaris gaat de komende dagen nog in gesprek met de burgemeester van Jabbeke.

36 reacties

  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    EU grenzen dicht en ook de landsgrenzen dicht. Teveel is teveel mevrouw Nicole.
  • linda Hofkens

    1 jaar geleden
    En weer gaan ze het beter moeten uitleggen aan de bevolking zeker, na een verpletterende nederlaag bij de verkiezingen in 2024. Er gaan er veel serieus schrikken van de uitslag! Stop met binnenlaten en een serieus terugkeerbeleid dat is de oplossing waar gaat dit naartoe zeg? Niemand wil dit nog en die het wel willen moeten verplicht opvang geven en het nodige geld zelf voorzien. Geen overheids of belastinggeld meer. Benieuwd wie er nog kandidaat is dan.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    In Brakel zijn nog grote braakliggende stukken grond waar onder andere paard gereden wordt... Misschien het daar vol zetten met containers?
  • ALBERT CNUDDE

    1 jaar geleden
    Ik kan het niet vatten, we slagen er niet in om onze eigen oudjes,een betaalbare oude dag te verzekeren.Ze moeten zich zorgen maken in electriciteit rekening,gas rekening, rusthuisrekening, hospitalisatieverzekering rekening enz... Maar nieuwe ingevoerde burgers,worden met open armen ontvangen, bizar!
  • Jean Donny

    1 jaar geleden
    Doekjes en ideetjes voor het bloeden genoeg, wij vragen om eindelijk het probleem aan de wortel aan te pakken. En dat is zeker niet meer centra's te openen maar minder asielzoekers en migranten de grens over te laten komen. Moeten daarvoor Europees enkele armen omgewrongen worden dan zij het zo. Maar zoals het er nu aan toe gaat kan het niet verder.