Elke Vlaming met een eigen woning, bouwgrond of ander onroerend goed ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet voor onroerende voorheffing. Sinds vorig jaar verstuurt de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) die ook digitaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Vlaming met een eigen woning, bouwgrond of ander onroerend goed ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet voor onroerende voorheffing. Sinds vorig jaar verstuurt de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) die ook digitaal. © Shutterstock

Betaalde u al uw onroerende voorheffing? Daarom kregen meer Vlamingen dit jaar herinnering in de bus

Heeft u dit jaar uw onroerende voorheffing al betaald? Of kreeg u een herinneringsbrief in de brievenbus? U bent niet alleen: dit jaar kregen al 247.110 Vlamingen een rappel om hun belastingplicht te vervullen. Dat kan deels te wijten zijn aan de digitalisering, maar ook de gestegen energiefactuur zit er wellicht voor iets tussen.

87 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Ja hoor! Van alle onroerende goederen. Zonder problemen. Al 2de jaar elektronisch ontvangen en betaald. Net zoals Walter VC, zonder problemen, zonder oeverloze discussie en gezaag.
  • Walter Van Criekinge

    2 jaar geleden
    Ik ben blijkbaar één van de weinige die er geen probleem mee heeft. En ik als 70 plusser haal de phishing zo uit aan de hand van het adres van de afzender, daar moet je niet voor gestudeerd hebben.
  • Maarten anthonis

    2 jaar geleden
    Tegenwoordig zit je mailbox vol met berichten van ebox , bijna 100 procent phising mails , je weet op den duur niet meer wat echt is en niet , dus alles in de vuilbak, ik betaal niets meer als ik geen brief krijg.
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    die ebox trekt op niks, en al zeker niet als documenten "verdwijnen" na 6 maand. de overheid wil digitaliseren maar zijn te gierig om de achterliggende cloud storage te betalen. prutsers. een papier verdwijnt niet na 6 maand...
  • Mathieu Vandelook

    2 jaar geleden
    Ik vertik het die ebox te gebruiken. Ook redelijk degoutant dat men dat destijds met corona door de mensen hun strot heeft geduwd. Een mail is immers rap gemist, een brief is al heel wat moeilijker.