Themabeeld 

Drie Polen veroordeeld tot 20 maanden cel voor auto-inbraken in Hasselt

Hasselt -

Twee Poolse mannen en een vrouw zijn maandag in Hasselt veroordeeld tot elk 20 maanden cel voor vier auto-inbraken en een diefstal. De feiten speelden zich af in Aartselaar en in Hasselt. Met de hulp van een alerte burger, die het trio met zaklampen zag schijnen, pakte de politie de daders op.

Geert Houben

Op 28 april liepen de mannen en de vrouw tegen de lamp. De politie wist de daders (tussen 26 en 31 jaar) op te pakken toen ze in hun wagen zaten. Nazicht leerde dat er gestolen was uit drie geparkeerde voertuigen in de buurt. Onderzoek bracht ook nog een inbraak in Aartselaar aan het licht. Er waren sleutels verdwenen, net zoals een laptoptas, een handtas en juwelen. In de wagen van de aangehouden Polen lag ook een dolk onder een stoel, wat de tenlastelegging van verboden wapenbezit als extraatje opleverde. De Polen minimaliseerden hun aandeel. Een uitleg voor hun aanwezigheid in België konden ze niet geven.

In de rechtbank hadden hun advocaten om een straf met uitstel gevraagd. Tevergeefs. “Dat zou een onvoldoende krachtig maatschappelijk signaal van deze feiten inhouden en het zou de beklaagden onvoldoende wijzen op het ontoelaatbare van hun handelen”, aldus het vonnis. De drie bendeleden kregen bovenop de celstraf elk ook nog een boete van 1.600 euro.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer