Vriend getuigt over Mohamed R.: “We hebben samen gefeest, en nooit over politiek of terreur gepraat”

© rr

Dimitri V. uit Wommelgem, de ‘vriend’ van Mohamed R., is na zijn arrestatie weer vrijgelaten. Het gerecht verhoorde hem over zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident waarbij Mohamed R., inmiddels aangehouden, snel over de Meir reed in een auto met wapens aan boord.

Dennis Van Damme

De getuigenis van Dimitri V. uit Wommelgem, de vriend van Mohamed R., werpt een heel nieuw licht op de zaak, die Antwerpen gisteren onderdompelde in een sfeer van terreur. De man werd donderdag kort na de feiten opgepakt en vandaag verhoord door de onderzoeksrechter. Hij mocht achteraf beschikken. Hij heeft niets met de feiten op de Meir te maken.

LEES OOK: Steeds meer details bekend over Mohamed R. die met wapens in auto over de Meir raasde

De militaire vest die werd gevonden in de auto van R., was wél van Dimitri’s vader, een militair die een jaar geleden overleed. “Ik kende Mohamed zo’n twee weken. Ik had hem die vest gegeven. Hij wilde ze cadeau doen aan zijn dochtertje”, zegt Dimitri. In een interview met vrt suggereerde hij dat R. eerder doorgedraaid was, en onder invloed.

Van terrorisme is volgens Dimitri dan ook geen sprake. “Ik weet niet wat hij daar op de Meir deed. Maar in de korte periode dat ik hem kende, heeft hij het nooit over politiek of terreur gehad. We hebben samen gedronken en gefeest, maar meer niet. Hij leefde eigenlijk in zijn auto, dat wel. Maar ik ben bijna 100 procent zeker dat die persoon niet in staat was om een terroristische aanslag te plegen. Ik denk dat hij gewoon een beetje doorgedraaid was, dat hij teveel gedronken had of drugs genomen en ineens in een vlaag van waanzin zijn gaspedaal wat te hard ingedrukt heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen