Vzw Eleonoor uit Eke brengt rouwmanden bij ouders die een kindje verloren: "Een warme maaltijd geeft steun"

Nadat ze hun dochtertje hebben verloren in 2018 hebbenĀ Priscilla en haar man Frederik uit Eke vzw Eleonoor opgericht. Die ondersteunt ouders die een kindje verloren met gratis "rouwkost": eten dat je enkel nog moet opwarmen, omdat je geen fut meer hebt om zelf te koken. "We bieden Ć©cht eten aan, zoals het thuis is", vertelt Priscilla.

Nadat Priscilla en Frederik hun dochtertje Eleonoor stilgeboren werd in 2018, merkten ze dat ze enorm veel steun hadden aan de praktische hulp die ze van familie en vrienden kregenĀ ā€“ zoals een warme maaltijd voorgeschoteld krijgen wanneer je geen fut meer hebt om ook maar iets doen. "We vroegen ons na die helse periode af wat we voor andere sterrenouders of ouders zouden kunnen betekenen", zegt Priscilla. "We besloten vzw Eleonoor op te richten om hen zorg en liefde te kunnen bieden met een warme maaltijd."

We geven ook koffie en koekjes mee: zo kunnen de ouders gasten ontvangen

Priscilla van Quaille, oprichtster van vzw Eleonoor

Hoewel de dozen helemaal gratis zijn, zijn ze goed gevuld. Zo zitten er niet alleen gezonde, verse maaltijden in die ouders of een gezin fysiek wat kracht kunnen geven. In de dozen zitten ook kaarsjes, een bloemstukje of bijvoorbeeld servetten. "Die brengen sfeer rond de maaltijd", legt Priscilla uit. Daanaast worden er ook koffie, thee of koekjes bijgestopt. Volgens Priscilla maken die kleine extra's een wereld van verschil: "Zo kan je iemand bij je thuis ontvangen, en hen toch nog iets te drinken aanbieden."

Geen maaltijdservice

De organisatie werkt volledig met vrijwilligers die voor 5 dagen een paar porties bijkoken. "We zijn geen maaltijdservice", benadrukt Priscilla. "Onze vrijwilligers koken warme, huisbereide maaltijden die genegenheid uitstralen. Meestal gaat het om een ovenschotel: die kan je achteraf ook makkelijk invriezen", zegt ze. "Mensen die geĆÆnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden, mogen altijd eens een kijkje nemen op onze website", geeft Priscilla nog mee.

Meest gelezen