BELGA/GOYVAERTS

Supporters Racing Mechelen boos omdat ze verplicht bus moeten nemen voor stadsderby: "Verplaatsing van slechts 700 meter"

In Mechelen is onbegrip ontstaan bij de supporters van Racing Mechelen. Voor de komende derby tegen Jong KV Mechelen zullen ze met een bus van het ene stadion naar het andere moeten gaan. Dat schrijft RTV en is ook aan onze redactie bevestigd. "Dat is maar 700 meter, dit is gewoon absurd", klinkt het bij de supporters.

Boze supporters bij Racing Mechelen: voor de derby tussen de ploeg en Jong KV Mechelen, de beloftenploeg van KV Mechelen, wordt er een bus ingelegd om van het ene naar het andere stadion te gaan. "Die moeten een kilometer rijden, terwijl dat te voet maar 700 meter is", klinkt het bij een verontwaardigde Bart Pepermans, al decennia supporter van Racing Mechelen.

Als er 250 supporters komen, is dat al veel. Te voet zou dat een verdubbeling kunnen zijn!

Bart Pepermans, supporter Racing Mechelen

"De politie heeft dit beslist, in samenspraak met de burgemeester en de veiligheidsverantwoordelijke van onze ploeg", vertelt hij. Omdat het om een risicowedstrijd gaat, gelden er namelijk extra veiligheidsmaatregelen zoals de verplichte verplaatsing met de bus. De Mechelse politie wil op die manier het overzicht bewaren op alle fans voor de veiligheid, vertelt Dirk Van de Sande van de politie op RTV. "Ik heb begrip dat die regeling er is voor de veiligheid, maar moet dat per se in een bus voor zo'n kleine afstand?", klinkt het nog bij Pepermans.

Op sociale media klinkt de commotie van hem ook. "Er zijn zo'n 1.100 tickets voor onze supporters en een 22-tal bussen, maar daar zullen we nooit aan geraken." Volgens Pepermans zullen niet veel supporters een busticket kopen. "Als het er 250 zijn, dan is dat al veel. Mochten we te voet gaan, zou dat een verdubbeling kunnen zijn. Dit is toch te zot voor woorden?"

Overleg nog mogelijk

Toch is er nog overleg mogelijk. "We zullen zien hoever dat kan gaan, maar ik hoop dat iedereen wat inschikkelijker is." Volgens Pepermans komt dit ook de reputatie van Racing Mechelen niet ten goede. "Ze zullen wel weer denken: die van Racing komen met bussen, ze gaan het weer moeilijk maken."De ploeg heeft nochtans de afgelopen jaren aan een betere naam gewerkt. "Degenen die een probleem zijn, kennen we bij naam en kunnen we aanpakken moest dat nodig zijn."

Meest gelezen