Francis Vercammen was bijna 25 jaar de dierenarts van ZOO Antwerpen en Planckendael. In maart gaat hij met pensioen. De vacature voor zijn opvolger is al gepubliceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis Vercammen was bijna 25 jaar de dierenarts van ZOO Antwerpen en Planckendael. In maart gaat hij met pensioen. De vacature voor zijn opvolger is al gepubliceerd. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Dokter Francis, de dierenarts van ZOO Antwerpen en Planckendael, gaat met pensioen: “Een echtgenote heb ik nooit gevonden, maar ik was 25 jaar getrouwd met de zoo: ook een schoon huwelijk”

Van een piepkleine grasmuis tot een kolos van een olifantenstier: Francis Vercammen (64) ziet alle dieren even graag. De liefde is niet geheel wederzijds want voor de gemiddelde okapi of ooievaar was de dierenarts van de Zoo bijna 25 jaar lang ‘de man met de spuit’. Vlak voor zijn pensioen blikt ‘dokter Francis’ terug op zijn unieke carrière: “Een echtgenote heb ik nooit gevonden, maar ik was 25 jaar getrouwd met de zoo: ook een schoon huwelijk.”