©  BELGA

Belgische Xaydee Van Sinaey pakt knap brons op EK veldrijden bij juniores, goud is voor Nederlandse Lauren Molengraaf

De Nederlandse Lauren Molengraaf heeft op de Citadel van Namen de eerste Europese trui van het weekend veroverd. Bij de meisjes junioren was de 17-jarige de beste van een kopgroep van drie. De Italiaanse Valentina Corvi kraakte pas in het slot, de Belgische Xaydee Van Sinaey veroverde het brons.

Jeroen De Pauw

Al vrij vlug vormde zich een kopgroep met vier. Daar maakten de Italiaanse Valentina Corvi, de Britse Cat Ferguson, de Slowaakse Viktoria Chladonova en Xaydee Van Sinaey deel van uit. Wat verderop volgde Molengraaf. Van Sinaey moest er voorin af en op die manier kregen we drie leidsters.

Ook Viktoria Chladonova liet vervolgens lopen, terwijl Lauren Molengraaf met een prachtige remonte de omgekeerde beweging maakte en naar de kopgroep flitste. Xaydee Van Sinaey vond haar tweede adem en posteerde zich netjes op de vierde plaats.

Vooraan stokte het plots en zo kregen we opnieuw een kopgroep met vier. Daarin figureerden Lauren Molengraaf, Valentina Corvi, Xaydee Van Sinaey en Cat Ferguson. Bij het intrekken van de derde ronde reed een drietal met Viktoria Chladonova, de Française Amandine Muller en de Tsjechische Eliska Hanakova op 22 seconden. De vier voorin bleven elkaar bestoken. Na 21 minuten cross verdapperde Lauren Molengraaf opnieuw. Valentina Corvi en Xaydee Van Sinaey konden aanpikken. Cat Ferguson werd overboord gegooid en zag haar kans op een podiumplaats tenietgedaan worden.

Opvolgster van Zoe Bäckstedt

Uiteindelijk mochten Corvi, Van Sinaey en Molengraaf uitmaken wie de Britse Zoe Bäckstedt zou opvolgen als Europees kampioene. De Nederlandse Lauren Molengraaf bleek de sterkste van het drietal. “Het was een bijzonder lastige cross. Ik was voor de wedstrijd toch ietwat nerveus. Wellicht maakte ik daardoor geen goede start mee, maar ik kon me toch herpakken en na verloop van tijd voorin aansluiten. Ik ga van de volgende wereldbekercrossen een doel maken en ook het WK staat op mijn verlanglijstje”, aldus Molengraaf.

Shanyl De Schoesitter reed als 10e over de eindmeet. Bij de Belgische selectie moest Fleur Moors verstek geven. Zij blesseerde zich donderdag op training en werd niet fit bevonden voor de dienst.

Van Sinaey finisht als derde. ©  BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer