©  BELGA

Anderlecht ontmoet Ludogorets in play-offs Conference League, AA Gent treft Qarabag

Vier Belgische ploegen dingen nog mee naar een Europese trofee: Club Brugge (Champions League), Union (Europa League), AA Gent en Anderlecht (Conference League). Maandag wordt er in Nyon geloot voor de knock-outfase. Volg die hier op de voet!

Vincent Van Genechten

De heenwedstrijden worden gespeeld op 16 februari 2023, de terugwedstrijden een week later. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales. De Belgische ploegen beginnen op verplaatsing.

Anderlecht en AA Gent werden allebei tweede in hun poule van de Conference League, achter respectievelijk het Engelse West Ham United en het Zweedse Djurgardens. Met de Bulgaarse kampioen Ludogorets en de Azerbeidzjaanse kampioen Qarabag treffen ze een ploeg die als derde eindigde in de poulefase van de Europa League.

Ludogorets, met doelman Sergio Padt (ex-AA Gent), haalde 7 punten in een groep met Real Betis (16), AS Roma (10) en HJK Helsinki (1). Qarabag eindigde met 8 punten in een poule achter Freiburg (14) en Nantes (9) maar voor Olympiacos (2).

Enkele andere interessante affiches in de tussenronde zijn Braga/Fiorentina, Lazio/Cluj en Trabzonspor/Bazel.

LEES OOK:

Een slechte herinnering voor Anderlecht en de Ferguson van Azerbeidzjan: dit moet u weten over FK Qarabag, tegenstander van AA Gent in de Conference League

Twee jaar geleden nog maatje te klein voor Antwerp en vier oude bekenden: dit moet u weten over Ludogorets, tegenstander van Anderlecht

Sergio Padt. ©  ISOPIX

Overzicht:

Qarabag (Aze) - AA Gent (BEL)

PFC Ludogorets 1945 (Bul) - Anderlecht (BEL)

Trabzonspor (Tur) - FC Bazel (Zwi)

Lazio (Ita) - CFR Cluj (Roe)

Bodø/Glimt (Noo) - Lech Poznan (Pol)

Braga (Por) - Fiorentina (Ita)

AEK Larnaca (Cyp) - Dnipro-1 (Oek)

Sheriff Tiraspol (Mol) - Partizan (Ser)

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Conference League