Gastheer van het Jaar Serge Sierens treedt in de spotlight naast Peter Goossens: wie is de man die Hof van Cleve al 20 jaar mee aan de top houdt?
Al sinds 2004 kaapt Hof van Cleve de hoogste score van 19,5/20 weg in de Gault&Millau-gids. Naast topchef Peter Goossens staat de fantastische gastheer Serge Sierens (40), die dit jaar ook de titel van Gastheer van het Jaar 2023 kreeg. Wie is de man die al twintig jaar in het beste restaurant van België werkt? “Het was als jongeman mijn droom om deel uit te maken van een sterrenzaak.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”
-
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
Een kop koffie gebruiken om jezelf een energie- of mentale boost te geven, doen we allemaal weleens. Maar die koffie combineren met een dutje zou volgens wetenschappelijke studies nog méér effect kunnen hebben en je een uitgerust gevoel bezorgen. Wat is een 'koffiedutje’? Gaat dat met alle soorten koffie? En kan je wel slapen na het drinken van cafeïne? Slaapexpert Johan Verbraecken legt uit hoe het werkt. “Het beste van beide werelden.” -
Jobat
De winstpremie: wie krijgt het? Wanneer? En om welk bedrag gaat het dan gemiddeld?
Deed jouw werkgever het vorig jaar goed? Dan zit er voor jou als werknemer misschien wel een winstpremie in. Hoor je het donderen in Keulen bij het lezen van die term? Geen probleem: Jobat.be ging bij juridisch expert Ellen De Blende van Acerta Consult na wat je over dit topic moet weten. -
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
-
vtwonen
Met deze tips blijft je basilicumplant voortaan wél in leven
De basilicumplant: onmisbaar als je van Italiaans eten houdt én een groene sfeermaker op het keukenblad. Tenminste… voor zolang het duurt. Want zo’n plant in leven houden blijkt niet altijd even gemakkelijk. Daarom doet vtwonen.be je hieronder vijf toptips cadeau. -
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
Echte kookliefhebbers maken gebruik van het kookvocht van pasta en rijst, om bijvoorbeeld een extra smaakvolle saus te maken. Maar met het kookvocht van aardappelen mag je níét hetzelfde doen, waarschuwt professor en bio-ingenieur Bruno De Meulenaer: “Bij grote hoeveelheden kan dat dodelijk zijn.” -
Daarom eet je die zak chips altijd in één keer leeg (ook als je dat niet van plan was)
-
PREMIUM
Is het echt gezonder om brood eerst in te vriezen en pas na het ontdooien op te eten? En wat doet het met je lichaam?
-
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
Of je nu gisteren de 10 miles in Antwerpen liep of een ander sportdoel achter de rug hebt: misschien heb je gemerkt dat je na dat intensieve sportmoment niet meteen honger had. Is dat normaal? En wat eet je dan best om te herstellen? Sportdiëtiste Britt Lambrecht van wielerploeg Lotto Dstny en groepspraktijk Vitori legt uit hoe dat komt en wat je best toch eet vóór, na en tijdens zo’n zware fysieke inspanning. -
PREMIUM
Welke granola is het gezondst? Diëtiste proeft er 10: “Topproduct voor 1,99 euro én goed voor de cholesterol”
Granola lijkt gezond, maar niet elke variant is de beste keuze. Vaak zit zelfs een product met NutriScore A vol verborgen suikers, zegt diëtiste Sanna Mouha. Ze proeft tien granola’s uit de supermarkt, geeft een 5/10 en bekroont drie opties die je wél met een gerust hart kan kopen met 9/10. “Per portie krijg je hier evenveel vezels als in twee sneetjes bruin brood.” -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?