De Lindelei is één van de duurste straten van Lint. © Filip Spoelders

WONEN IN LINT. “Hier kunnen kinderen nog veilig op straat spelen”

Lint -

Gian Wouters is regiomanager van Habicom in Lint. Hij woont al zijn hele leven in de gemeente waarvan hij naar eigen zeggen een echte liefhebber is.

Filip Spoelders

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“Lint is in omvang niet vergelijkbaar met Mortsel of Kontich, waardoor alles relatief dicht bij elkaar ligt. Dit maakt het iets moeilijker om de gemeente op te delen in wijken die goedkoper zouden zijn. Als ik echt een straat zou moeten aanduiden, zou ik de Duffelsesteenweg zeggen. Voornamelijk het drukkere karakter van deze straat in combinatie met het gedeelte dat in overstromingsgevoelig gebied ligt, maakt deze straat minder populair waardoor de prijs gedrukt wordt.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“Voornamelijk de Lindelei kan ik aanduiden als een van de duurdere straten van Lint. Dit heeft enerzijds te maken met de rustige, maar toch zeer centrale ligging van de straat en anderzijds uiteraard ook door het type van bebouwing die deze straat kenmerkt. Het betreft mooie open bebouwingen waarbij de tuinen vaak genieten van een weids uitzicht. Verder behoren ook de Groenstraat en de Beekhoekstraat tot de duurdere straten. Ook deze straten worden gekenmerkt door een zeer rustige ligging in combinatie met heel wat groen en een vlotte bereikbaarheid. Zowel Hove als Kontich zijn vlot te bereiken vanuit deze straten.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Een cottagewoning die met veel oog voor detail volledig werd gerenoveerd. Deze hebben we uiteindelijk verkocht voor net boven het miljoen ondanks dat het ‘slechts’ een halfopen bebouwing was.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“De open bebouwingen met een iets ruimer perceel zijn enorm populair Lint. Deze mogen zowel te renoveren als instapklaar zijn.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in je gemeente in 2023?

“Mijn verwachting is dat de huizenmarkt in Lint het steeds beter zal doen. Meer mensen beginnen de rust, het groene en het kleinschalige karakter van onze gemeente te appreciëren. Vooral jonge gezinnen die op zoek zijn naar een locatie waar hun kinderen nog veilig op straat kunnen spelen, komen vaak in Lint terecht. Dit begint namelijk moeilijker te worden in de naburige gemeenten.”

Gian Wouters is regiomanager bij vastgoedkantoor Habicom. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen