Acteur Sean Penn keert terug naar Oekraïne en geeft zijn Oscar aan Zelensky: “Beeldje blijft daar tot de overwinning”

De Amerikaanse acteur en regisseur Sean Penn heeft voor de tweede keer een bezoek gebracht aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Deze keer bracht Penn zijn Oscarbeeldje mee “Als teken van vertrouwen dat Oekraïne de oorlog met Rusland zal winnen.”

Sonia De Bock
Bron: De Telegraaf

In de video, gepost op het Instagramaccount van Zelenksy, is te zien hoe acteur Sean Penn hem één van zijn twee Oscars geeft, waarvan hij er eentje in 2004 won voor zijn hoofdrol in de misdaadfilm Mystic River en de ander in 2009 voor zijn rol in Milk. “Het zal in Oekraïne blijven tot het einde van de oorlog”, schreef Zelensky.

Als dank heeft Zelensky een Orde van Verdienste aan Penn overhandigd. De Amerikaanse acteur kreeg ook een plekje op de zogeheten ‘Walk of Brave’ in Kyiv: een speciale plek tegenover het parlementsgebouw waar alle politieke leiders of andere mensen die Oekraïne hebben gesteund in de oorlog worden geëerd.

Het is niet de eerste keer dat Penn Oekraïne bezocht. In februari trok hij naar Kyiv om een documentaire te filmen over de Russische invasie. Hij noemde de oorlog toen een “grote fout van Poetin”. Ook stak hij Zelensky een hart onder de riem door te zeggen dat hij onder de indruk was van de moed van het volk én de president.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER