radio2

Straatrace op A12 in Meise eindigt in crash: twee personen zwaargewond

Op de A12 ter hoogte van Meise is een straatrace tussen twee voertuigen geëindigd in een zware crash. Twee personen raakten daarbij zwaargewond. De straatracers zouden na de crash hun sporen ook hebben proberen te wissen. Door de brokstukken was de autosnelweg urenlang versperd.

Gisterenavond rond kwart over negen waren volgens getuigen twee voertuigen van het merk BMW aan het racen op de A12 richting Antwerpen. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde. “Eén van deze voertuigen zou zijn moeten uitwijken en heeft hierbij een ander voertuig van het merk Audi geraakt”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De bestuurder van 55 werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, maar zou niet in levensgevaar zijn. Ook één van de inzittenden van de BMW werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.”

“Er waren verschillende personen ter plaatse die weg zijn gegaan en daarna terug zijn gekomen”, gaat Blondeau verder. “Er werd een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld en er zal verder onderzoek op en in de voertuigen plaatsvinden om de bestuurders te proberen identificeren en de oorzaak van het ongeval te achterhalen.” Als gevolg van het ongeval ondervond het verkeer urenlang zware hinder. De A12 werd door de hulpdiensten zelfs een tijdlang helemaal afgesloten.

Takelwagen

De straatracers zouden na de crash ook geprobeerd hebben hun sporen te wissen. “We kunnen dat nog niet bevestigen, maar daar lijkt het inderdaad wel op, afgaande op verklaringen van getuigen”, zegt de parketwoordvoerder. De straatracers zouden zelfs al een eigen takelwagen hebben laten aanrukken. “Het geeft aan dat ze ver wilden gaan om zaken te verdoezelen. Er is ook sprake dat ze iets uit het gecrashte voertuig probeerden te recupereren. Er zal dus wel iets meer achter zitten, maar dat wordt momenteel allemaal nog verder onderzocht.”   

Meest gelezen