©  AP

Politiebonden reageren na dood agent: “Morgen kijken de politici weer de andere kant uit, zoals ze al decennialang doen”

Politievakbond ACV heeft donderdagavond ook gereageerd na de steekpartij in Brussel die eerder op de dag het leven kostte aan een politieagent. “Laf geweld tegen onze collega”, zo luidt het onder meer.

mtm

“Onbegrijpelijk! Laf geweld tegen onze collega. Veel sterkte voor zijn familie en collega’s!”, zo staat te lezen in een Facebook-bericht van ACV Puls. “Volgens de info die ons bereikt, zou die zot zich aangemeld hebben bij de politie met de melding dat hij een aanslag op de politie wilde plegen. Maar justitie vond het niet nodig hem te arresteren. Schande! Schande! Schande! Schande! Schande!”

“Men zou geweld tegen politie aanpakken”, zo luidt het nog, zich richtend naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “De discrepantie tussen woord en daad kan weer niet groter zijn.”

Ook VSOA scherp voor politiek en justitie

Ook politievakbond VSOA heeft scherp gereageerd op de aanval op twee politieagenten in Brussel en hekelt in een communiqué “het zoveelste geval van geweld tegen de politie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest”.

“Een jonge, gemotiveerde collega van 20 jaar overleed vandaag ingevolge zinloos geweld tegen politie. (...) En de politici zullen zoals gewoonlijk de feiten zwaar veroordelen, en morgen kijken ze weer de andere kant uit. Zoals ze al decennialang doen”, klinkt het fors donderdagavond.

Ook justitie heeft volgens de vakbond een “verpletterende” verantwoordelijkheid: “De jarenlange straffeloosheid in Brussel en andere grootsteden draagt ertoe bij dat daders van geweld tegen de politie en andere hulpverleners weinig te vrezen hebben. Justitie slaagt er nog niet in om de juiste cijfers van geweld tegen politie te verzamelen ... Laat staan dat het voor hen een prioriteit is!”.

“Beste politici, beste justitie, jullie mogen er zeker van zijn. Wij zullen keihard reageren!”, besluit VSOA.

“Vreselijk nieuws”

Van Quickenborne heeft intussen ook zelf op de aanval gereageerd. “Vreselijk nieuws uit Schaarbeek”, zo schreef de minister op Twitter. “Politie en federaal parket doen wat moet om deze verschrikkelijke daden te onderzoeken. Onze gedachten gaan uit naar de twee slachtoffers, hun naasten en al hun collega’s bij de politie die zich dag na dag inzetten om ons te beschermen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer