Politie.nl
Volledig scherm
© Politie.nl

Slordige 8.000 kilo cocaïne ontdekt in Antwerpse haven: straatwaarde 200 miljoen euro

AntwerpenDe Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en de Nederlandse Landelijke Eenheid hebben vorige maand bijna 8.000 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven. Die lading zat verstopt tussen een deklading bananen afkomstig uit Ecuador. De waarde wordt geschat op ruim 200 miljoen euro. Vier Nederlanders werden afgelopen weekend gearresteerd.

  1. Jean Bosco Safari wordt 70 en bruist van de plannen: “Die bekende producer belde me vanuit New York... Er is iets aan het bougeren”
    PREMIUM

    Jean Bosco Safari wordt 70 en bruist van de plannen: “Die bekende producer belde me vanuit New York... Er is iets aan het bougeren”

    Zet hem op een podium en er bloeit iets magisch. Of het nu met zijn rijkgevulde songcatalogus is of met indringende verhalen over zijn afkomst. Jean Bosco Safari, begiftigd met een gouden stem, wordt op 10 mei 70 jaar. En dat ziet hij helemaal zitten. “Ik ga er glimlachend naartoe. Ik vind het geweldig dat ik al zo ver ben.” Jean Bosco over een nieuw muzikaal begin, The Beatles en zijn Rwandese roots. “Het afweersysteem van een mens is wendbaar en veerkrachtig. Pas veel later kwam het probleem opzetten.”
    Antwerpen
  2. Nieuwe horde in dossier van nieuw Antwerps museumgebouw M HKA: zes kandidaten mogen ontwerp maken
    PREMIUM

    Nieuwe horde in dossier van nieuw Antwerps museumge­bouw M HKA: zes kandidaten mogen ontwerp maken

    Er is een belangrijke volgende stap gezet in het dossier van het nieuwbouwproject voor het M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Zes kandidaat-ontwerpers — waarvan één uitsluitend Vlaams team — mogen een voorstel uitwerken voor het nieuwe museumgebouw dat op het Antwerpse Zuid wordt gebouwd, zo meldt de Vlaamse regering. Begin 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt. Toch is het startsein voor de bouw daarmee nog lang niet in zicht.
    Antwerpen